У Дніпропетровській області створено спеціальний сайт, на якому кожен житель може дізнатися про якість повітря та характер його забруднення.

Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, передає 24 канал.

На сайт eco.dp.gov.ua поступає інформація з 15 постів екологічного спостереження, розташованих у Дніпропетровську, Дніпродзержинську та Кривому Розі. Результати спостережень передаються на сайт раз на кілька днів. Зараз сайт працює в пілотному режимі.

"За екологічну програму 2016-2025 ми плануємо зменшити шкідливі викиди в області на 30%. Тепер у жителів Дніпропетровщини є можливість особисто контролювати як це відбувається", - сказав дніпропетровський губернатор.

Читайте також: Італійці пропонують збудувати сміттєпереробний завод на Львівщині

Популярні новини зараз
Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Відзначимо, що у Дніпропетровській області знаходиться 25 великих підприємств-забруднювачів. На них припадає 95% всіх шкідливих викидів в атмосферу.