На офіційному сайті Президента України з'явилася петиція з вимогою встановити більш жорстку систему штрафів і покарань для пішоходів за порушення правил дорожнього руху. Автором петиції виступив киянин Олексій Лукашук.

"Я вже не перший раз дуже емоційно реагую на відверті порушення ПДР пішоходами. Найгірше, що в більшості випадків водія несправедливо визнають винним", - написав Лукашук на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він підкреслив, що в результаті таких аварій "людині, яка дотримується законів і живе чесно, не з її провини ламають життя ті, кому плювати на закон".

Читайте також: З'явилася петиція до Порошенка за відставку Саакашвілі

"Саме тому створив петицію, для внесення відповідних змін, які захищатимуть права водіїв в ДТП за участю пішоходів, в ситуаціях, коли водій не є винним. Прошу підтримати", - зазначив киянин.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, що раніше в центрі Києва на Майдані Незалежності автомобіль збив двох людей, які перебігали 8-смугову дорогу в недозволеному місці.