У Харкові прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та міністр юстиції України Павло Петренко презентували новий сервіс Мін'юсту, який дає змогу отримати свідоцтво про народження дитини безпосередньо в пологовому будинку. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Пологове відділення Обласної клінічної лікарні - центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф стало першим в Харкові, де запрацювала така ініціатива. Тепер свідоцтва про народження видаються матерям максимум за 24 години.

Яценюк вже встиг вручити свідоцтва про народження дітей молодим мамам.

"Найбільш важливе, що є в країні, - це наші діти", - наголосив він.

Петренко у свою чергу нагадав, що раніше отримання свідоцтва про народження було складною процедурою, "коли протягом місяця після народження дитини, батьку або мамі необхідно було декілька разів сходити в РАЦС, подати купу різних заяв і довідок".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Одружитися та реєструвати бізнес онлайн можна буде вже наступного року - Гія Гецадзе

Міністр юстиції зазначив, що з ініціативи міністерства по країні працюють онлайн-сервіси з реєстрації шлюбу, і всі десять РАЦСів Харкова вже надають такі послуги.

Він зауважив, що одна з пар, яка сьогодні отримувала свідоцтво про народження дитини, якраз скористалася послугою з реєстрації шлюбу через Інтернет.

Нагадаємо, на сьогодні по всій країні в режимі онлайн вже працюють 115 РАЦСів. Їх послугами скористалися близько тисячі українців.

Отримати ж свідоцтво про народження дитини можна у 13 пологових будинках у Львові, Харкові, Одесі, Хмельницькому, Херсоні та Івано-Франківську.