Міністерство енергетики та вугільної промисловості хоче залучити Міжнародний валютний фонд до реформування вугільної галузі країни. Держава більше року не надає їй прямих бюджетних дотацій.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин під час громадської ради при Міненерговугілля, передає "УНИАН".

"Я нещодавно зустрічався з представниками МВФ. Вони розуміють проблему галузі. Ми домовилися, що найближчим часом у нас буде зустріч. Я хочу, щоб у нас була окрема програма, пряма, через бюджет, їх цільова програма під реорганізацію, реформування вугільної промисловості", - зазначив міністр.

Якщо МВФ не погодяться, то Мінеенговугілля проситиме фонд делегувати цю функцію Європейському банку реконструкції та розвитку або Світовому банку.

Читайте також: На Донбасі почався страйк шахтарів (фото)

Популярні новини зараз
25-річна блондинка всього за тиждень переспала із сотнею студентів та їхніми батьками: рекорд побито Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне
Показати ще

Наразі держава, за словами Демчишина, не має змоги здійснювати дотації вугільної галузі. Раніше вона отримувала більше 10 мільярдів гривень на рік.

Зазначається, що МВФ не займається фінансовою підтримкою окремих галузей економіки в країні.

Нагадаємо, наприкінці липня 2015 року Володимир Демчишин заявив, що Міненерговугілля хоче відновити пряму дотацію державних шахт з бюджету. Вона покриватиме різниці між собівартістю видобутку і продажем вугілля.