У держконцерні "Укроборонпром" очікують прийняття на озброєння Збройних сил України української версії міномета калібру 120 мм, створеного на основі радянського міномета 2Б11. Український "Молот" наразі проходить державні випробування.

Як повідомляє прес-служба "Укроборонпрому", розробка заводу "Маяк", що входить до держконцерну, вже зібрала позитивні відгуки військових і технічних фахівців.

"Наразі тривають державні випробування міномета. За їхніми результатами "Молот" має надійти на озброєння української армії, а завод "Маяк" готовий виготовити його у необхідній кількості", – йдеться в повідомленні.

Новий український 120-мм "Молот" оснащений сучасним прицілом MUM 706M, має спеціальний запобіжник на дуловій частині від подвійного заряджання. Вага у бойовому положенні – 210 кг. Скорострільність міномета – 12 вистрілів на хвилину, дальність ураження ворожих цілей – понад 7 км.

Для стрільби з 120-мм міномета застосовуються осколково-фугасні міни всіх модифікацій від будь-яких 120-мм мінометних систем.

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Новинка для фронту: презентували евакуаційний вертоліт "Лев-1"

"Молот" створено з використанням лише українських матеріалів та комплектуючих.

Зазначимо, ПАТ "Завод "Маяк" спеціалізується на розробці, виготовленні, реалізації, ремонті, модернізації та утилізації озброєння і військової техніки. Завод розробив спеціальні бойові модулі для імпортних бронемашин HMMWV та Saxon.