Сьогодні у Львові стартував новий проект, що запроваджує електронну медичну картку пацієнта.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Львів став другим містом в Україні, де ввели такий проект.

Радниці міського голови Львова Яніка Мерило зазначила, що електронно-медична картка дасть змогу лікарям і медперсоналу віддалено переглядати історію хвороби пацієнта. До неї також занесуть діагноз та клінічні дослідження, а це пришвидшить та покращить медичну допомогу.

Картка дасть можливість пацієнту замовляти цифровий рецепт та отримати певні види довідок. Він зможе навіть записатись на прийом до лікаря.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Читайте також: Ідентифікаційні карти – крок до безвізового режиму з ЄС - Яценюк

Якщо людина, за її словами, отримує ліки кожного місяця, то її не потрібно чекати рецепт в черзі, а можна одразу йти до аптеки. Вона додала, що полегшить життя і медикам і пацієнтам.

"Це даватиме їм більш комплексну картину, що означає і більш точний діагноз. Також це допоможе отримати відповідні довідки: скажімо, якщо вам потрібно оновити водійські права, то для чого ще раз здавати ті аналізи, які ви вже здавали незадовго до цього?", - розповіла Мерило.

Нагадаємо, в кінці місяця перші електронні картки львів'ян будуть отримувати учасники АТО.