Єдина система реєстру пацієнтів запрацює з наступного року. Її запровадять по всій Україні.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі на конференції "Пріоритетні питання діяльності закладів охорони здоров'я та сучасні підходи до їхнього вирішення", передає "УНН".

Головною складовою цієї реформи, за його словами, має стати автономність вітчизняних медичних закладів. Міністр зазначив, що лікарні повинні самі заробляти гроші, а потім самостійно ними розпоряджатися.

Читайте також: В Україні запустили онлайн-прописку

"Почнемо наступного року впроваджувати єдину систему реєстру пацієнтів по всій Україні. Для цього є гроші Світового банку", - розповів Квіташвілі.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага
Показати ще

Нагадаємо, у медзакладах Державного управління справами вже протягом трьох років діє електронна система реєстру пацієнтів. Також там три місяці працює система розрахунку вартості послуг. Пацієнти сплачують гроші, за отримані медичні послуги, в банківському терміналі. Авторами проекту стали фахівці клініки.