Український центр оцінювання якості освіти встигне організувати зовнішнє незалежне оцінювання у 2016 році. Для оновлення матеріально-технічної бази цього центру уряд до кінця 2015 року виділив 10 мільйонів гривень, повідомив 23 жовтня міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

"Ми дотримуємось усіх строків, і зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться", – зазначив Квіт, пише Радіо Свобода.

Зовнішнє незалежне оцінювання у 2016 році відбуватиметься з 5 травня по 10 липня. У травні відбудуться тести з обов'язкових предметів – української мови та літератури, історії України та математики. Їх результати будуть водночас зараховуватися і як вступні іспити, і як державна підсумкова атестація.

Всього випускникам пропонується тестування з 12 предметів, з яких вони мають право складати не більше чотирьох.

Читайте також: Міносвіти затвердило дати проведення ЗНО в 2016 році

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Раніше цього тижня Кабінет міністрів призначив директором Українського центру оцінювання якості освіти Вадима Карандія. Його попередника Ігоря Лікарчука усунули від виконання обов'язків на час розслідування, яке проводить Генеральна прокуратура за підозрою у зловживанні службовим становищем.

У Міністерстві освіти і науки вказували на відсутність конкретних доказів чи звинувачень на адресу керівництва центру і заявляли, що порушена справа є "піар-кампанією" Генпрокуратури.