Вчора, 31 жовтня, у Львові стартували роботи з будівництва IT House - спеціального будинку для працівників ІТ-індустрії.

Про це повідомляє прес-служба львівської міської ради.

IT House – проект будівництва будинку для працівників ІТ-індустрії за оригінальним проектом. Земельну ділянку в затишному районі Львова для цього виділило місто. Проект є неприбутковим, квартири продаватимуться за собівартістю – 555 доларів за кв м.

Виконавчий віце-президент компанії SoftServe Олег Денис підкреслює: проект – некомерційний та унікальний, і реалізовуватиметься завдяки спільним зусиллям.

"ІТшники – це якраз та категорія, яка, якщо їй некомфортно, може скласти свій ноутбук і виїхати в Польщу. Ми не можемо створити майбутнє замість наших працівників, але можемо допомогти їм у цьому. ІТ сьогодні не є лише для ІТ. Ми частина середовища, яке прагнемо розширити і допомагати у розвитку інших галузей", – відзначив Олег Денис.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Проект був ініційований Львівським ІТ Кластером і має на меті збудувати комфортне житло на 72 квартири, яке відповідатиме усім потребам та бажанням сучасних ІТ-шників Львова.

Читайте також: Ericsson відкриє свій Центр розробок та досліджень у Львові

Новобудова матиме великі балкони для зон відпочинку. Також у будинку буде серверна, кімната для зустрічей, дитяча кімната, велосипедний паркінг, підземний паркінг, тераса (на даху), підключений швидкісний інтернет. Крім того, будинок проектується так, щоб з часом повністю відмовитися від газу і перейти на альтернативні джерела енергії.

Будівництво IT House триватиме до 18 місяців.