Верховна Рада запланувала створення Українського інституту книги. За ухвалення законопроекту у першому читанні проголосували 233 народних депутати.

Про це повідомляє УНН.

Згідно з проектом документу, Український інститут книги є державною установою, яка увійде до сфери управління центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сферах культури та мистецтв.

Передбачається, що Український інститут книги буде опікуватися популяризацією української літератури, літературної спадщини, української мови та української видавничої справи в Україні та за кордоном, а також популяризацією читання літературних творів в Україні.

Інститутом керуватиме директор, який призначатиметься терміном на 5 років.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: Новий документальний фільм Лозниці запускають у "Жовтні" (трейлер)

Фінансувати інститут книги пропонується за рахунок коштів Державного бюджету, а також надходжень від управління правами інтелектуальної власності.