Верховна рада проголосувала сьогодні за остаточну зміну законів, за якими з близько 150 законів замінять "міліцію" на Національну поліцію. Арсен Аваков пообіцяв повну переатестацію всіх міліціонерів протягом наступного року.

"З 7 листопада в Україні припинила існування міліція. Проте, нам необхідно остаточно позбавитися її існування в 90 законах та 54 законодавчих актах. Переважно технічне завершення реформи міліції", - заявив міністр МВС.

Аваков також презентував депутатам нового керівника Національної поліції Хатію Деканоїдзе й пообіцяв повної переатестації всіх колишніх міліціонерів країни за участю громадськості, правозахисників та ЗМІ.

"Це будуть відкрити співбесіди в конкурсних комісіях, до яких ми запрошуються всі бажаючі. Таким чином стане можливим повне реформування міліції протягом 2016 року", - сказав Аваков.

Читайте також: Поліція замінить ДАІ щонайменше через три місяці - автоюрист

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Депутати надали право на застосування сили Фіскальній та державної охоронній службі. Після вступу в дію закону "Про національну поліцію" державі довелося залучати для охорони судів поліцейських.