В прифронтові села та міста Донецької та Луганської області, що розміщені в зоні АТО, відправлять пересувні мобільні підрозділи "Ощадбанку".

Про це повідомив голова правління банку Андрій Пишний в своєму блозі.

Відділення створили на базі автомобіля "КрАЗ". Він має надміцну броню, супутниковий зв'язок, автономні системи спостереження та високу прохідність. Запас ходу автомобіля складає 1250 км. Поки створили лише два таких відділення.

Пишний розповів, що це є повноцінним банківським відділення. Воно в автономному режимі надаватиме максимальний перелік банківських послуг. Зокрема, перекази, виплати, оформлення карток, депозитів, та інше.

Він зазначив, що автомобілі відправлять в зону АТО наступного тижня, щоб обслуговувати військових та мирних жителів на передовій.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Читайте також: Броньовики випробовують у бою (фото)

Вартість однієї вантажівки складає 7,6 мільйонів гривень. Ціна в рази нижча, ніж це було б на базі шасі іноземних виробників.

У мирному майбутньому за словами голови правління, такі мобільні банківські відділення зможуть обслуговувати віддалені населені пункти під час надзвичайних ситуацій.

На даний момент вони працюватимуть на підконтрольній Україні території.