Голова МВС Арсен Аваков підписав наказ, який змінює систему оцінки роботи поліцейських.

"Було 86 показників ефективності роботи міліцейського підрозділу. Реєстровані за різними напрямками - кількість, розкриваність, терміни, відносні показники. Якщо в районі зменшувалася кількість крадіжок, вбивств і наркоторговців - це часто виводило район на останні місця рейтингу - міліціонерів лаяли, карали і вимагали "нормальних" (!) показників", - написав він у Facebook.

Така система призвела до того, що оперативники і слідчі "виконували план", а не займалися своєю роботою.

Нова система оцінки поліції буде спиратися на довіру населення і буде відбуватися за чотирма напрямками: результати зовнішнього опитування, оцінка бізнес-середовищем, результати внутрішнього опитування, результати виконання пріоритетних завдань.

"І ніяких більше паличок, галочок і планових нормативів за кількістю кишенькових злодіїв і розкрадачів", - запевнив Аваков.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Читайте також: На місце агента в Бюро протидії наркозлочинності претендують 18 осіб

Нагадаємо, з 7 листопада в Україні набув чинності закон "Про Національну поліцію", а міліція припинила існування.

Міліціонерам, щоб стати поліцейськими, треба пройти атестацію. До неї допустять тих, хто рапортом висловив бажання служити в Національній поліції і щодо яких немає претензій з боку служби внутрішньої безпеки.