В Україні хочуть істотно спростити процедуру накладення арешту на банківські рахунки і перевести її в режим онлайн.

З такою ініціативою виступила Незалежна асоціація банків України, передає Хвиля.

"Суть майбутніх нововведень полягає в тому, щоб істотно спростити процедуру і скоротити терміни фактичного арешту рахунків юридичних і фізичних осіб на підставі прийнятого судом рішення. У першу чергу, це торкнеться рахунків тих, хто ухиляється від сплати податків, а також, швидше за все, недобросовісних позичальників банків", - говорить виконавчий директор НАБУ Олена Коробкова.

Читайте також: Уряд затвердив умови ліцензування туроператорів

При цьому, за її словами, рахунки можна буде заарештувати як на стадії забезпечення позову під час судового розгляду за клопотанням сторони, яка заявила позовні вимоги, так і на стадії виконання судового рішення, прийнятого за результатом розгляду справи по суті.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
Показати ще

"Планується, що створена система дозволить скоротити цей процес з декількох робочих днів до 20 хвилин", - відзначає Коробкова.