За фактом хабарництва, до якого причетні співробітники Державної фіскальної служби, з початку 2015 року відкрили 75 кримінальних проваджень.

Про це повідомив начальник Головного управління власної безпеки ДФС України Юрій Шеремет, повідомляє Радіо Свобода.

"З початку року за нашими матеріалами було розпочато 481 кримінальне провадження, саме за фактом хабарництва розпочато 75 кримінальних проваджень. З них уже повідомлено про підозру 45 особам, 14 осіб притягнули до кримінальної відповідальності", – зазначив Шеремет.

Крім того, як повідомив очільник ДФС Роман Насіров, цього року відомство розробило та запровадило антикорупційну програму, яка містить комплекс заходів щодо запобігання та протидії корупції на найближчі два роки. У рамках цієї програми спільно з міжнародними організаціями (EUBAM, GIZ, Twinning) запланована розробка та впровадження автоматизованої інформаційно-аналітичної системи Головного управління внутрішньої безпеки. Мета системи – збір, накопичення узагальнення та аналіз інформації щодо фактів корупційних порушень в ДФС.

Читайте також: Влада збільшує доходи від податків застарілими методами - експерт

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У ДФС також продовжує працювати антикорупційний сервіс "Пульс": за номером (044) 284 00 07 громадяни мають можливість цілодобово повідомляти про неправомірні дії або бездіяльність працівників фіскальної служби. За 10 місяців цього року, за даними відомства, надійшла 241 скарга про зловживання з боку співробітників ДФС, 40 із них підтвердились.