Конкурсна комісія обрала двох кандидатів на посаду керівника спеціалізованої антикорупційної прокуратури, одного з яких Генпрокурор має призначити головою нового органу.

Фіналістами конкурсу стали два молодих прокурора Максим Грищук та Назар Холодницький, пише ВВС.

Максим Грищук, який набрав 9 голосів, працював у львівській прокуратурі, а з літа 2014 року воював в зоні АТО, зокрема в донецькому аеропорту.

Назар Холодницький, який набрав 7 голосів, вчився у Львові, до Євромайдану працював у прокуратурі Києво-Святошинського району Києва, а після того став першим заступником прокурора АРК Крим, який працює в екзилі.

Комісія відмовилась підтримати двох заступників Генпрокурора Романа Говду та Віталія Каська, яких експерти називали фаворитами конкурсу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Спеціалізована антикорупційна прокуратура є останньою ланкою, яка дозволить запрацювати Національному антикорупційному бюро.

ЄС неодноразово наголошував, що робота антикорупційної прокуратури є важливою умовою можливої візової лібералізації України та Євросоюзу.

Антикорупційна прокуратура буде структурним підрозділом Генпрокуратури й здійснюватиме нагляд за додержанням законів під час проведення оперативно-розшукової діяльності Національним антикорупційним бюро.

На початку року спеціальна комісія обрала керівником Артема Ситника, а до листопада для роботи в бюро вже призначили близько ста спеціальних антикорупційних детективів.

Читайте також: Скандал: кандидат в антикорупційні прокурори сприяв розкраданню коштів

Відбіркова комісія складалась з 11-и членів, дев'ять з яких представляли громадськість та експертне середовище, а двоє – Генеральну прокуратуру.

До останнього етапу відбору потрапили 10 кандидатів, з яких комісія вирішила направити Генеральному прокурору на вибір двох кандидатів.

Напередодні комісія відмовилась провести тестування кандидатів на поліграфі.

Відбір проходив у кілька етапів – тестування на знання законодавства, загальні знання, спеціальна співбесіда та досвід антикорупційних справ.