Бійці АТО з Умані отримали понад 20 ізраїльських міцнефет - спеціальних чохлів на каску, які "ламають" силует і тим самим, захищають від ворожих снайперів.

Як пише Military navigator, бійцям АТО на передову їх доставив волонтерський штаб "До перемоги".

За словами засновника Єврейської самооборони в Києві Цві Аріелі, в армії Ізраїлю міцнефет є у кожного солдата.

"Людське око найбільш різко і оперативно сприймає добре знайомі йому форми. Таким чином, незамаскований силует солдата на відкритій місцевості відразу виділяється серед інших місцевих предметів. А ось міцнефет "ламає" звичні контури і не видає солдата на місцевості. Вона буквально "краде" голову. З бокового кута зору солдат взагалі стає невидимим, а на відстані від 100 метрів і більше, в голову прицілитися стає практично неможливо", - говорить Аріелі.

Читайте також: Бойовики можуть напасти на Маріуполь найближчим часом - розвідка

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Міцнефет є ексклюзивною ізраїльською розробкою, яку використовував спецназ в Південному Лівані. З середини 90-х років їх стали активно використовувати у всіх піхотних підрозділах ізраїльської армії.