Військова прокуратура і військова контррозвідка СБУ напередодні масового святкування в Києві річниці Незалежності попередили вчинення диверсії.

Як повідомили в Генпрокуратурі, в лісовій смузі Києва, поблизу військових частин Державної прикордонної служби виявлено сховище з двома бойовими припасами РПГ-22 і РПГ-26, а також карта місцевості, на якій відображені ймовірні об'єкти ураження.

Читайте також: Лубківського підозрюють у розтраті понад 19 млн гривень

"Зазначені ручні протитанкові гранатомети призначені для ураження броньованих цілей і укріплень, їх прицільна дальність пострілу становить 250 метрів", - сказано в повідомленні.

Засоби ураження вилучено. Розпочате кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 113 КК - диверсія. Проводяться першочергові розшукові дії, призначено низку експертиз.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше в СБУ заявили, що мають інформацію про плани бойовиків напередодні Дня Незалежності України.