Навесні 2015 в Дніпропетровську вперше за 25 років від сказу помер чоловік. Ще два випадки смертельного вірусу зафіксували днями.

Про це повідомляє видання Днепр Вечерний.

20 серпня в реанімацію Дніпропетровської міської клінічної лікарні №21 санавіація доставила пенсіонерку з усіма ознаками страшної хвороби.

Повідомляється, що 6 липня під час повернення з дачі з Первомайська постраждалу Катерину Федорівну Науменко покусала невідома собака. Жінка з травмами звернулася в лікарню, де їй запропонували госпіталізацію і вакцинацію від сказу, але пенсіонерка від допомоги медиків відмовилася.

Через півтора місяці стан пенсіонерки різко погіршився. Її доставили в лікарню, але було вже запізно. 21 серпня жінка померла від вірусу сказу.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У той же час, тимчасово виконуюча обов'язки начмеда Дніпропетровської міської клінічної лікарні №21 Альона Ліснича розповіла про ще один випадок смертельної хвороби.

Читайте також: Кияни заразилися смертельним ботулізмом від яєць і консервів

23 серпня в ту ж реанімацію надійшла ще одна жінка з явними симптомами сказу. 54-річна пенсіонерка Неллі Василівна Лук'янова з селища Радинський Донецької області заразилася від бродячої кішки 2 червня.

Її привезли в лікарню з нападами задухи та спазмами гортані. 25 серпня не приходячи до тями, хвора померла.

"Ми попередили Донецьку область про діагностований сказ. Всі документи зібрані і відправлені до Києва ", - зазначила Альона Ліснича.