На Київщині рятувальники продовжують боротись з горінням торф'яників площею понад 30 гектарів.

Про це повідомляє сайт Держслужби з надзвичайних ситуацій у Київській області.

"Наразі для ліквідації загорання покладів торфу залучено 102 людини особового складу, 30 одиниць пожежно-рятувальної техніки та три мотопомпи", - йдеться в повідомленні.

Гасіння торфовищ проводиться: у Бородянському, Іванківському, Вишгородському, Києво-Святошинському, Макарівському районах, також в Ірпінській зоні, інформують у відомстві.

Торф'яні пожежі створюють небезпеку провалу в прогорілий ґрунт людей і техніки, застерігає Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

"Торф повільно прогорає на всю глибину залягання, яка може досягати двох-трьох і більше метрів. Тривалий час після вигоряння в них зберігається висока температура, тому провалившись в районі торф'яної пожежі, людина може бути приреченою", - наголошують у відомстві.

Читайте також: Жителів Києва по ночах атакує сморід

Рятувальники закликають громадян бути обережними та не перебувати поряд з небезпечними місцями.