Жителі Дарницького району Києва почали задихатися від неприємних запахів. Переконані, що сморід ніяк не пов'язаний із торф'яними пожежами.

"Якщо м'яко виражатися, то відверто тхне туалетом. Такий аромат ні з чим не сплутаєш. Їхав близько першої ночі, то в районі метро Харківської та Бориспільської взагалі дихати було неможливо", - розповів "Знай" житель Дарницького району Олександр.

Кияни буквально закидали скаргами столичну владу. Нарікають на роботу саме Бортницької станції аерації, яка знаходиться неподалік.

"Сморід майже кожен день, попри немалу відстань (4 км) від нашого будинку до станції аерації. Неможливо з дитиною ані вдома посидіти, ані на вулиці", - написала на "15-51" киянка.

Дехто додає, що не рятують навіть зачинені вікна.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Ранок жахливий. Діти, а у мене їх троє, прокинулися від смороду. При зачинених вікнах нестерпний запах у квартирі. Зробіть хоч щось на Позняках!", - благає службу мера жителька буд. 1/4 на вул. Олександра Мишуги. По це ж просять і мешканці будинку № 22/20 по пр. Григоренко.

"Останнім часом все частіше на Позняках відчувається смердючий запах у повітрі. Прошу повідомити про його походження та про наслідки його впливу на організм людини", - звертаються.

Жителі пр. Бажана, 14, теж залишили звернення до столичної влади.

"Хтось хоче отруїти увесь масив. Прошу негайно відреагувати", - попросили.

В "Київводоканалі" переконують, що про скарги чують вперше.

"До нас ніхто не звертався. Ніякої аварійної ситуації немає, а станція працює у штатному режимі. Можливо, жителі району відчувають запах торф'яників, які останнім часом горять", - кажуть в прес-службі "Київводоканалу".

Але у рятувальників не було жодного виклику в той район через торф'яники.

"Ані вчора, ані сьогодні в Києві не було жодного виклику щодо торф'яних пожеж в тому районі", - уточнили "Знай" в Держслужбі з надзвичайних ситуацій міста.

Читайте також: Берег Київського водосховища встелений гниючими раками та рибою

До речі, сьогодні столична СЕС розповіла про наслідки смогу, який позавчора оповив усе місто.

"У пробах повітря, відібраних у житлових квартирах на Оболоні та у Святошинському районі Києва, визначено перевищення середньодобової граничнодопустимої концентрації ангідриду сірчистого. У кімнаті на п'ятому поверсі по вулиці В. Стуса зафіксовано перевищення у 4,7 разів, на четвертому поверсі будівлі на Оболонському проспекті – у 2 рази, на 15 поверсі на проспекті героїв Сталінграду – у 2.7 рази", - кажуть в санепідемстанції.

Фахівці додають, що ангідрид сірчистий, яким ми дихаємо, сильно дратує очі, дихальні шляхи та легені.

"Може спричиняти їх набряк та призводити до спазма голосової щілини", - йдеться в повідомлення СЕС. Радять менше бути на відкритому повітрі, особливо вранці, сидіти за зачиненими вікнами. А відчинені завішувати мокрими рушниками. Вдень пити більше води.

Станом на 11-ту годину навколо Києва рятувальники продовжувати гасити 26 гектарів торф'яних пожеж. Вони зафіксовані в Бородянському, Іванківському, Вишгородському, Києво-Святошинському, Баришівському та Макарівському районах області.