Сьогодні до Одеського порту зайшли український фрегат "Гетьман Сагайдачний" і есмінець ВМС США USS Donald Cook.

Про це пише УНН.

"Обидва кораблі прибули для участі в україно-американських маневрах Sea Breeze. Мета навчань - відпрацювання проведення багатонаціональної операції з безпеки в кризовому регіоні", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Півсотні людей у Комінтерново виступили проти блокади селища (фото)

Завдяки навчанню планується посилити рівень довіри і безпеки в регіоні, поліпшити сумісність військово-морських сил України, країн НАТО та країн-партнерів.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Маневри триватимуть до 12 вересня.

У них візьмуть участь 2,5 тисячі військовослужбовців України, США, Болгарії, Великобританії, Німеччини, Греції, Італії, Молдови, Румунії, Туреччини, Швеції.

Задіють більше 150 одиниць бойової техніки, в тому числі - кораблів, підводних човнів, вертольотів, літаків, бронемашин.