31 серпня мешканці селища Комінтерново влаштували акцію протесту біля одного із блокпостів в Маріуполі. Вони вимагали у військових припинити блокаду селища.

Про це пише УНН.

"Зі своїми вимогами на блокпост прийшли близько 50 осіб. Люди звинувачують військових у блокаді селища", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Бойовики "ЛНР" перейшли на російський рубль

За їхніми словами, в селище неможливо потрапити і звідти неможливо виїхати до Маріуполя через дії військових.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Населений пункт - буферна зона. Місцеві повідомляють, що в ньому наразі немає ні води, ні поставок провізії, відсутнє медичне обслуговування, не працює школа, а електропостачання здійснюється з перебоями.

Багато комінтернівців працювали на металургійних комбінатах в Маріуполі і були звільнені через вимушені прогули.

Зараз близько трьох сотень осіб не можуть потрапити з селища до Маріуполя.

З Комінтерново в Маріуполь ведуть дві дороги: одна - довжиною в 11 км, через український блокпост, де їх, власне, і не пропускають. Друга - через блокпост "ДНР". Де проїзд небезпечний через замінований міст.

За словами начальника об'єднаного Центру цивільно-військового співробітництва Олександра Домникова, ці питання вже на розгляді в Краматорську. І найближчим часом людям відкриють дорогу через український блокпост.