У вівторок, 1 вересня, у Харкові на базі Державної гімназії-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою "Кадетський корпус" відбулися урочистості з нагоди початку навчального року та вручення погонів юнакам цьогорічного набору.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

На плацу навчального закладу було вручено погони кадета 292 хлопцям з 17 областей України, серед яких учні 7-10 класів.

Начальник навчального закладу генерал-майор Олексій Середа повідомив, що усі юнаки успішно склали вступні випробування та продовжать навчання.

Читайте також: Нацгвардія та військові США відпрацювали захоплення ворога (фото)

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Сьогодні отримали погони діти, які прийняли для себе важливе і досить не просте рішення - одягнути військову форму та випробувати себе на міцність", - зазначив він.

Цього року "Кадетський корпус" значно розширився, збільшивши кількість своїх вихованців з 290 чоловік до майже 460.

Як повідомлялося раніше, першокурсники Військової академії міста Одеси пройшли первинну військово-професійну підготовку на полігоні. Хлопці та дівчата на заняттях по знешкодженню танків та інших броньованих цілей противника, перевірили власну психологічну готовність до продовження армійської кар'єри.