Учора під час оформлення авіарейсу "Львів - Мюнхен" у аеропорту Львова громадянин США подав на перевірку паспорт, в який він поклав 100 доларів, повідомила Держприкордонслужба.

"Під час з`ясувавання обставин було встановлено, що громадянин США прямує разом зі своєю дружиною, в якої виявлено перевищення терміну перебування на території України на 56 діб. Громадянку, яка порушила правила перебування, притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено штраф у розмірі 510 гривень. А от громадянину США в подальшому довелося давати пояснення працівникам міліції" - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Генпрокуратура підозрює голову райради Кривого Рогу в отриманні хабара

Разом з тим, ДПСУ заявила, що громадянин Азербайджану запропонував інспектору прикордонної служби у Борисполі 100 доларів за перевищення ним терміну перебування на території України на 14 діб. По даному випадку також було повідомлено співробітників МВС.

Нагадаємо, що у прикордонному відомстві триває боротьба щодо протидії корупції серед персоналу. Тому, з метою мотивації, працівників, які відмовився від хабара, заохочують у вигляді подяк, грамот, зняття раніше накладених стягнень та грошової премії, яка в середньому складає близько двох тисяч гривень. На сьогодні за відмову від хабара вже заохочено понад 60 військовослужбовців прикордонної служби.

Популярні новини зараз
В Україні планують запровадити графік погодинних відключень світла: термінова заява "Укренерго" Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще