У Гайсині Вінницької області 3-4 вересня госпіталізовані з гострою кишковою інфекцією 73 студента медичного коледжу, 59 їх них - неповнолітні.

Про це повідомило Головне управління Держсанепідслужби у Вінницькій області.

Попередній діагноз - гостра кишкова інфекція, гострий ентерит і ентеровірусна інфекція. Стан госпіталізованих - легкого та середнього ступенів тяжкості.

"Сьогодні уночі почали поступати до інфекційного відділення райлікарні діти з гуртожитку Гайсинського медколеджу зі скаргами на диспептичні явища - нудота, блювота та діарея. Загалом, 14 осіб. Вранці наші фахівці та медики з обласного департаменту охорони здоров'я побували на місці, відібрали проби у дітей та ізолювали ще кілька десятків мешканців гуртожитку. Як виявилось, прояви захворювання у легкій формі були ще в 16 студентів. Їх теж госпіталізовано до інфекційного стаціонару", - повідомив начальник головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан.

Причини виникнення збудника інфекції з'ясовуються. Остаточний діагноз буде встановлено після лабораторного визначення збудника захворювання.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки
Показати ще

Читайте також: Кияни масово потруїлися продуктами з ярмарку

В осередку захворювання фахівці санепідемслужби проводять комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, раніше в Києві за допомогою до медиків звернулися 23 людини, які брали участь у фуршеті після семінару медичного представника фірми "Абботт Лабораторіс ГМБХ в Україні".

У всіх пацієнтів лікарі діагностували гостру кишкову інфекцію, викликану їжею.