У серпні цього року на Львівщині СБУ виявила три випадки розвідувально-підривної діяльності на користь Росії.

В одному з них шпигуном виявився український військовий, який повернувся з полону сепаратистів, повідомив начальник управління СБУ у Львівській області Віктор Андрейчук, передає "Інтерфакс-Україна".

"Йдеться про роботу проти спецслужб Росії", - розповів він на брифінгу у Львові.

За його словами, окремі особи були затримані. Наразі відкрито кримінальне провадження за державну зраду. У той же час, Андрейчук не повідомив про те, чи є затримані за цими провадженнями, посилаючись на таємницю слідства.

"Якщо говорити про громадян України, то існують складнощі з тими, кого звільнили з полону. Вони могли бути завербовані ФСБ Росії", - сказав експерт .

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Також керівник облуправління закликав усіх, кого "під дулом пістолета" могли змусити шпигувати російські спецслужби, зізнатися у цьому.

"Нехай краще прийдуть до нас, скажуть, що завербовані. Це ще не злочин. Ми все розуміємо. Але коли людина піде по тій стежині, почне працювати на користь іншої держави – це вже інше питання" - говорить Андрейчук.

Читайте також: Військових-зрадників з Криму Росія відправляє воювати до Сирії

Нагадаємо, начальник штабу однієї з військових частин Національної гвардії передавав інформацію про сили АТО представникам терористичної організації "ДНР".