У Маріуполі затримали зловмисників, які переганяли танки з Російської Федерації на Донбас. Про це повідомляє УМВС Донецької області.

Минулого року двоє чоловіків, які працювали експедиторами та займалися доставкою продуктів, приїхали у Новоазовськ та почали співпрацювати з терористами.

Молодший погодився пройти навчання у РФ на водія танку та пригнати звідти нову партію важкої техніки. За словами затриманого, він навчався у складі групи "абітурієнтів" з Новоазовського району, були там і групи з інших окупованих міст, кожна чисельністю до 30 осіб. Викладачем був кадровий офіцер. За 2 тижні на полігоні він показав "ази" керування танком. На базі, де проходило навчання, було багато "броні", нової, без розпізнавальних знаків.

Читайте також: На Луганській ТЕС виявили переносні ракетно-зенітні комплекси

Чоловік брав участь у перегоні до Новоазовська 6 нових Т-72. Кордон перетинали нелегально, оминаючи пункти пропуску. В окупованому місті кожному "новобранцю" видали особисту зброю – автомат "Калашникова".

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Правоохоронці також встановили, що у квітні поточного року обидва фігуранти покинули Новоазовськ та поїхали на заробітки до РФ, звідки наприкінці серпня повернулися у Маріуполь. Тут їх і затримали.

Міліція відкрила за цим фактом кримінальне провадження. Правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.