Пам'ятний вірменський знак Хачкар відкрили на набережній річки Інгул по вул. Кірова 11 вересня, передає Точка доступу. Відкриття пам'ятного знаку приурочили до 100-річчя геноциду вірмен.

"В Україні існує потужна організація "Союз вірмен України" і в кожному регіоні ми створили своє представництво. Завдяки керівникам організації та членам общини, ми створили це святе місце для всіх вірмен нашої області. Пам'ятний знак Хачкар ми присвятили 100-річчю геноциду вірмен і після відзначення цієї дати ми б хотіли, щоб тут відзначали лише веселі дати. Цією скульптурою ми хотіли показати всю унікальну культуру та традиції нашої діаспори. В подальшому ми плануємо здійснити благоустрій території і дуже б хотілося побудувати тут вірменську церкву, – сказав сказав голова "Союзу вірмен України" в Кіровоградській області Тігран Хачатрян.

Читайте також: Чи відбулася у Вірменії "помаранчева революція"? - The Washington Post

Довідка. Хачкар — різновид вірменських пам'ятників, кам'яна стела з різьбленим зображенням хреста, зазвичай встановлюється при дорогах, монастирях, всередині і на фасадах храмів.