Через порушення норм будівництва в історичному центрі Києва, у багатоповерхівці демонтували верхні поверхи, а це майже 10 метрів. Про це пише УНН.

За нормами будівництва, споруди в історичному центрі столиці не мають бути вищими 27 метрів. Будівлю у провулку Десятинному, 3/5 зводили із порушенням цих правил. Тому жителі сусідніх будинків і представники громадськості звернулися до КМДА.

"Ми прожили тут 50 років і дуже цінуємо історичну пам'ять цього куточка Києва. Тому наполягли, щоб забудовники знесли зайві метри. Раді, що нас почули", — розповіла жителька сусіднього будинку Діна.

Читайте також: Програму пільгового кредитування житла відновлять

Віталій Кличко разом із журналістами та громадськістю перевірив за допомогою спеціального приладу — тахеометру, що наразі висота недобудови сягає 26,83 метри, що відповідає нормам будівництва.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми й надалі контролюватимемо тих, хто порушує норми. Вони будуть змушені знести зайві метри, як сталося з цією будівлею. Ніхто не хоче бачити тут хмарочос. Ми маємо зберегти історичне обличчя Києва і передати його наступним поколінням", — зазначив Київський міський голова В.Кличко.

Для того, щоб переконатися, що зайві метри дійсно демонтовані, Кличко разом із журналістами піднявся на найвищу точку будівлі. "Будівля була вищою майже на 10 метрів. Ми продовжуємо руйнувати зайві поверхи. Ви можете побачити навколо шматки арматури та цеглу", — розповів один із будівельників.

Зазначимо, будівництво офісного центру з житловими приміщеннями на провулку Десятинному, 3/5 у Києві триває з 2012 року.