Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства планує відновити держпрограми "Доступне житло" та молодіжне кредитування.

Про це пише УНІАН.

"Зараз ми пропонуємо Верховній Раді прийняти зміни до законодавства і встановити процентну ставку за програмою молодіжного кредитування на рівні 10%. А також хочемо відновити фінансування програми "Доступне житло 70/30", - сказав заступник глави Мінрегіону Роман Абрамовський.

Читайте також: Поляки нададуть Україні кредит на купівлю польських товарів

За його словами, так планують вивести ринок нерухомості зі стану стагнації, яка на сьогоднішній день по країні складає близько 30%. Розмір фінансування даних програм з державного бюджету очікується на рівні двох мільярдів гривень, по одному мільярду гривень на кожну програму.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Ми розуміємо, що якщо ми профінансуємо 2 млрд гривень на ці програми, то як мінімум стільки ж зможуть профінансувати місцеві бюджети, і це буде вже 4 млрд гривень інвестицій у будівельну галузь", - зауважив він.

Нагадаємо, у лютому голова комітету ВР з питань сім'ї, молодіжної політики та спорту Артур Палатний зазначив, що з січня 2014 програма пільгового житлового кредитування молоді, що діяла з 1998 року, фактично перестала працювати через відсутність фінансування з держбюджету.