Вчора в Донецьку так і не відбулося "народне віче", на якому планувалося висловити недовіру ватажкові бойовиків Олександру Захарченко і новому "голові народної ради "ДНР" Денису Пушиліну. Пише "Сегодня".

Мітингу не було "завдяки" добре налагодженій роботі так званого "міністерства держбезпеки ДНР". Представники МДБ зібрали біля будівлі Художнього музею, навпроти колишньої облдержадміністрації, яка зараз називається "Будинок уряду ДНР", під сотню молодих людей у ​​спортивних костюмах, "тітушок". Було й кілька десятків жінок пенсійного віку з прапорами, проте організатори хитрим чином відвели їх вздовж бульвару Пушкіна до амфітеатру біля пам'ятника Пушкіну, де дамам було запропоновано прослухати виступ якогось місцевого музичного ансамблю.

Читайте також: Джокер-Путін і король Захарченко: картковий будиночок від художника (фото)

Через годину після закінчення концерту, організатори попросили жінок здати прапори і відправили здивованих мітінгувальниць по домівках. Правда, одну з них, молоді люди- "тітушки" вивели під руки і повели в невідомому напрямку, пояснюючи всім, що у дами - істерика. Біля музею, як повідомив в соцмережах один з учасників "мітингу" Сергій Білоус, "було чимало правоохоронців і якихось дивних міцних хлопців в сонцезахисних окулярах". Тих, хто намагався знімати на фото або відео, представники "МДБ ДНР" забирали і вивозили кудись, дісталося і Білоусу.

"Потім мене ця юрба силою провела до машини, щоб мене відвезли у відділок МДБ, типу розібратися. Співробітник, який мене віз, виявився більш розсудливим. Він почав пояснювати - мовляв, це несанкціонований мітинг і його не треба знімати! На що я прямо відповів: а мітинги навесні минулого року за "ДНР" - хіба були санкціоновані? Після моїх зауважень, хлопець мені заперечив, що цей мітинг за їх інформацією - не більше ніж провокація, а тому й не потрібно, щоб відео потрапило в мережу ", - написав Білоус.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще