Київська міська рада має намір подати апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 11 вересня, яким було визнано законним договір оренди з "Голден Хаус" на будівництво на стадіоні "Старт" у Шевченківському районі Києва.

Про це сказано в повідомленні Київміськадміністрації з посиланням на слова мера Києва Віталія Кличка.

"Однозначно апеляція буде. Для мене не зрозуміло, яка мотивація була в суддів - чому вони винесли таке рішення врозріз бажанню громадськості. Якщо судді будуть приймати незаконні рішення, я буду звертатися до киян, щоб вони разом зі мною відстоювали інтереси жителів міста, а не забудовника", - наголосив Кличко.

Читайте також: "Опаздантів" Київради карає рожева свинка (фото)

Крім того, Кличко повідомив про намір міста інвестувати в реконструкцію стадіону у разі його повернення в комунальну власність.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць
Показати ще

26 лютого 2010 року Київрада передала в оренду компанії "Голден Хаус" земельні ділянки загальною площею 4,83 га для комплексної реконструкції спортивного комплексу стадіону "Старт", будівництва, експлуатації та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу і багатофункціонального житло-офісного комплексу з приміщеннями торгово-розважального призначення та паркінгом.

4 березня 2015 року Київрада розірвала договір оренди і повернула територію стадіону "Старт" територіальній громаді Києва.

11 вересня суд визнав протиправним і скасував рішення Київради.

Стадіон "Старт" є не просто звичайним спортивним об'єктом Києва, на ньому у 1942 році відбувся легендарний "матч смерті", де команда киян перемогла німецьку футбольну команду.