Протягом останнього року київська міська влада звільнила керівників шести освітніх закладів через порушення законодавства та корупційні зловживання.

Про це повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко під час інспекції Введенської гімназії № 107 Подільського району.

На їх місце призначили нових директорів за результатами відкритого конкурсного відбору.

Зокрема, директора Введенської гімназії звільнили за зловживання коштами батьківського фонду, а також орендою приміщень

"У цій школі три роки працювала приватна спортивна школа "Феєрія", яка щомісяця збирала з батьків по 400-500 грн за навчання їхніх дітей. При чому оренда шкільного приміщення не була юридично оформлена. Крім того, колишній директор у приміщенні школи за кошти міського бюджету обладнав для себе цілу тренувальну залу", - розповіла Старостенко.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Читайте також: За зошити для дітей-біженців у столиці пригощатимуть кавою

За даними КМДА, за останній рік звільнили директорів ліцею "Голосіївський" № 241, № 38 імені М. В. Молчанова Шевченківського району, гімназії № 75 та Школи вищої спортивної майстерності міста Києва (басейн "Юність").

Крім того, на початку вересня було звільнено директорку дитсадка № 170, яка замість того, щоб замінити вікна у дитячих групах, за гроші міста поставила нові вікна у власному кабінеті.

Як повідомила Старостенко, практично в усіх закладах колишні директори намагаються залишитися через суди, "незважаючи не лише на накази про звільнення, а й на порушені проти них кримінальні справи".