Російський "Кримтелеком" не зміг запустити мережу на півострові.

Про це розповідають російські ЗМІ.

"За російськими законами, для роботи "Кримтелекому" необхідно встановити на свою мережу так звану систему оперативно-розшукових заходів. Ядро мережі "Кримтелекома" побудоване ще "Київстаром" на обладнанні шведської компанії LM Ericsson, і оператор звернувся до єдиного сертифікованому виробнику обладнання СОРМ на комутаторах Ericsson - компанії "Малвіна системс", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У окупованому Криму відсьогодні віщатиме "Українське радіо"

Однак "Малвіна" не дав "Кримтелекому" офіційної відповіді. Телефоном фахівці компанії пояснили, що не можуть поставити обладнання Ericsson в Крим через те, що виробник підтримує санкції щодо російських компаній на півострові.

Популярні новини зараз
Власників банківських карток "візьмуть на олівець" – будуть відстежувати усі транзакції Головне за 2 липня: розлучення Каменських, підвищення цін на гарячу воду, доплати пенсіонерів та мобілізація авто Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити
Показати ще

Тоді "Кримтелеком" звернувся до Центру з науково-технічного супроводу впровадження СОРМ при ФГУП ЦНДІЗ, фахівці якого пообіцяли допомогти держоператору, але в підсумку ніякого рішення так і не запропонували.

У Ericsson повідомили, що у виробника немає контрактних відносин у Криму з "Малвіна системс" і "Кримтелекомом".

На даний момент в Криму працює єдиний стільниковий оператор - "К-телеком".