Окупаційна влада анексованого Росією Криму готується використовувати дизель-генераторні установки під час можливих перебоїв з електроенергією.

Про це повідомляє "Українська правда".

Зазначається, що "Крименерго" доручили розробити і підписати додаткові угоди до договорів на постачання електроенергії зі споживачами. В них йдеться про те, що в разі перебоїв її постачання здійснюватимуть із застосуванням дизель-генераторних установок.

Також окупаційна влада вилучатиме генератори у підприємств "у разі необхідності" для "соціально значимих об'єктів".

Водночас "Чорноморнафтогаз" запевняє, що має достатні запаси газу на майбутній опалювальний сезон. Проте підприємство накопичує на теплоелектроцентралях резерв мазуту і використовуватиме їх тільки "у випадку екстремально низьких температур".

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Самопроголошений голова Криму Сергій Аксьонов та призначений ним генеральний директор "Чорноморнафтогазу" Ігор Шабанов стверджують, що у сховище на півострові з початку вересня закачали 77% від планового обсягу. Проте ці цифри викликають сумнів.

Читайте також: "Кримський Майдан" під Херсоном готується до зими (фото)

Крим незмінно споживає близько 1,2 мільярдів кубометрів газу. Зазвичай запаси накопичують в травні – вересні. Самопроголошена влада не змогла пояснити, чому знизився план закачування і виконаний він менш ніж на 80%, .

Газ, окрім населення та промпідприємств, споживають Сімферопольська та Севастопольська теплоелектроцентралі, а також Комиш-Бурунська і Сакська ТЕЦ. Вони є основними виробниками тепла на півострові. Потужність кримських ТЕЦ становить близько 10% від загальної потреби. Дефіцит газу тільки збільшить залежність Криму від поставок електроенергії з материкової України.