Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука підписав розпорядження про заборону на пропуск лісовозів в Луганській області.

Про це він повідомив на виїзному засідання Комітету Верховної Ради з питань протидії корупції, передає "УНН".

Керівник Луганської облдержадміністрації зазначив, що на території Луганщини розміщується близько 11 тисяч гектарів горілого лісу. Військовим в АТО, за його словами, вкрай необхідно до зими 400 кубів лісу і це тільки по сектору "А".

"Я два місяці не можу отримати з Києва дозвіл на вирубку горілого лісу для військових від агропромислового комплексу", — наголосив Тука.

Він додав, що не має інформації, що за ліс перевозиться по території сектору "А".

Популярні новини зараз
Нові правила субсидій: хто залишиться без допомоги Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат
Показати ще

Читайте також: Туку перевірять на детекторі брехні

Лише вчора ввечері, за його словами, були затримані три лісовози протягом двох годин.

"Я зараз підписую розпорядження про те, щоб з понеділка запрацювала тристороння робоча група. Лісовики будуть визначати ділянки, екологи будуть контролювати кількість вирубу, а військові сектору "А" забезпечують безпеку і надають свою техніку", — сказав очільник Луганської області.

Тука розповів, що дане розпорядження буде забороняти в'їзд на територію Луганської області інших лісовозів. Воно буде діяти до тих пір, поки потреби військових не будуть повністю задоволені.