На залізничній станції Майорськ, біля Горлівки через бойові дії, які велись в цьому районі, заблокували майно колійної машинної станції КМС- 62.

Про це розповіли у прес-службі Генерального штабу ЗСУ.

"Підприємство – спеціалізоване депо, яке проводило роботи з ремонту і відновлення залізничних колій на значній території Донецької залізниці", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Українські сапери повправлялись у майстерності на Луганщині (фото)

Згідно інформації, дві залізничних гілки, які вели на територію КМС замінували, на підходах до колій встановлені розтяжки.

Популярні новини зараз
Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін Штраф за відмову від ВЛК скасують: хто уникне покарання за порушення військового обліку Українцям роздають безкоштовне житло в одній з європейських країн: як оселитися
Показати ще

На самій станції велись бої і вона кілька разів потрапляла під потужний обстріл бойовиків. Зараз вся ця територія знаходиться в, так званій, "сірій" зоні – місцевості між ворогуючими сторонами.

Завдяки режиму тиші вздовж лінії розмежування, ремонтні роботи значно активізувались. Для виконання необхідні рейки і шпали.

"Колійна машинна станція за номером 62, де зараз тривають роботи, була однією з найпотужніших на Донецькій залізниці. Вона функціонувала ще до початку грудня минулого року, проте тут розпочались бої і майно, а це дуже багато рейок, шпал і різноманітного ремонтного обладнання, виявилось заблокованим. Ремонтувати зруйновані війною залізничні колії вкрай необхідно", - розповів полковник Олександр Бондаренко.

Сапери вже виявили півтора десятки боєприпасів, що не розірвались, знайшли і знешкодили кілька розтяжок і мін-пасток.

Проте, є ризик, що на територію станції можуть проникнути диверсійно-розвідувальні групи бойовиків, тому українські військові охоронятимуть розміновані колії.