На станції "Вадим" стоять залізничні вагони. Вони мали прямувати на окуповану територію півострова Крим.

Про це пише УНН.

"Наразі тут 54 вагона. Серед них як порожні, так і з сировиною для кримського заводу "Титан", - розповів заступник начальника Херсонського прикордонного загону Віктор Якубовський.

Читайте також: Україна підніме вартість електроенергії для окупованого Криму

Вони не їдуть до Криму у зв'язку з тим, що 22 вересня прийшло розпорядження від Укрзалізниці про те, що заборонено переміщення та оформлення будь-яких вантажів, у тому числі і порожніх вагонів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Тобто, вже із 18 вересня не здійснювалося оформлення", - сказав він.

Місцеві мешканці, які працюють на окупованій території на заводі "Титан" та щодня перетинають КПП "Каланчак", щоб потрапити на роботу, розповідають, що сировина в цехах вже закінчується.

"У нас закінчується ельмініт і металева стружка, яку завозили з материкової України вагонами. Кажуть, вони зараз стоять на станції "Вадим". Перший " Титан "майже не має сировини, другий протримається максимум тиждень", - розповів працівник цеху кислоти Олександр із села Червоний Чабан.

Один із активістів, який із 20 вересня бере участь в акції з продовольчої блокади Криму Леонід Шипко розповів, що на залізничній колії чергував із 21 вересня. З тих пір жоден вагон на територію кримського "Титану" не потрапив.