Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов запевнив, що Україна виконує всі свої зобов'язання щодо відведення артилерії. Проте сили АТО розмістили свої позиції так, щоб у разі загрози завдати контрудару.

Про це він повідомив під час відвідування навчань у військовій частині в селі Старе Бориспільського району Київської області, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми формуємо позиції так, щоб під час будь-якої загрози і небезпеки у нас була готовність мобільно відновити свої бойові порядки та завдати контрудару", - наголосив секретар РНБО.

Турчинов повідомив, що вздовж всієї лінії зіткнення залишаються бронетранспортери і засоби протитанкової оборони.

Читайте також: Війська України на Луганщині готові відвести озброєння

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

"А що стосується підведення артилерійських систем, систем залпового вогню, іншої техніки, зокрема танків, - для цього сформовано мобільні групи, які дуже швидко реагуватимуть на загрози", - додав він.

Секретар РНБО наголосив, що українська сторона виконує всі зобов'язання прописані у мирних угодах. Проте, за його словами, у разі загрози ворог отримає активну й жорстку контратаку.

Турчинов наголосив, що Україна продовжує посилювати бойову готовність армії.