Причиною масового отруєння півсотні буковинців минулого тижня могла стати хімічна речовина.

Про це Радіо Свобода повідомив заступник директора департаменту охорони здоров'я Чернівецької обласної адміністрації Юрій Лесюк.

"Пошкодити могли свіжопофарбовані підлоги чи балончик із невідомою хімічною речовиною, яку ненавмисне хтось заніс до навчального закладу", – сказав Лесюк.

За його словами, нині експерти перевіряють вміст повітря на шкідливі речовини, а також воду. Остаточних результатів аналізів очікують з лабораторії Києва.

Читайте також: Прокуратура порушила справу через масове отруєння дітей у Чернівцях

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції
Показати ще

25 вересня до Чернівецької районної лікарні потрапило півсотні пацієнтів: 43 школярі та 7 учителів з села Давидівка, Сторожинецького району Чернівецької області. У всіх були симптоми оніміння кінцівок, запаморочення, біль у животі, дещо підвищена температура та відчуття тривоги.

Міліція відкрила кримінальне провадження про "порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням".

Зараз на лікарняних ліжках залишається восьмеро людей.