Співробітники Служби безпеки України затримали в одному з сіл Попаснянського району Луганської області інформатора бойовиків - пенсіонера правоохоронних органів.

"Чоловік "працював" на представників ГРУ Генштабу Міноборони Росії, які оформлені "радниками" одного з незаконних збройних формувань терористів у окупованому Стаханові. Він інформував кураторів про чисельність, дислокацію, озброєння, переміщення військової техніки та підрозділів Збройних Сил України вздовж лінії розмежування", - повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з повідомленням, агент терористів використовував посвідчення діючого офіцера міліції, завдяки чому залучав місцевих мешканців для збирання інформації начебто в інтересах правоохоронців.

Співробітники СБУ встановили, що за вказівкою російських спецслужб він мав налагодити канал постачання зброї та вибухівки з окупованої території для організації серії терористичних та диверсійних актів у населених пунктах.

Читайте також: В зоні АТО затримали двох агентів терористів "ДНР" (відео)

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Під час обшуків у агента терористів виявили арсенал зброї та значну суму коштів у вітчизняній та іноземних валютах. Він зберігав у себе бойовий пістолет ТТ, два Макарова, автомат, два карабіни та сім рушниць, понад 1,3 тисячі набоїв різного калібру, детонатори для гранат, а також професійні оптичні пристрої, ящик військових димових шашок, тощо.

Відкрито кримінальне провадження за статтями Кримінального кодексу України.

СБУ встановлює осіб, яких задіяв екс-правоохоронець для збирання та передачі терористам інформації.