Жителям анексованого Криму доведеться доводити смерть родича в українському суді. Тільки таким чином вони зможуть вступити в право успадкування.

Так, відповідно до українського закону "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", діяльність у Криму російських структур і видані ними документи "братньою" державою не визнаються. Відповідно - і спадок оформити не вийде, - пишуть "Новости Севастополя".

Однак, як кажуть юристи, практика таких справ вже існує і лазівка є.

Читайте також: Директори кримських шкіл щомісяця звітують ФСБ

За їхніми словами, єдина можливість успадкувати українське майно померлого родича-кримчанина - довести його смерть через український суд. Спадкоємці приносять до суду видане в Криму свідоцтво про смерть. Сам документ суддя, звичайно, визнає недійсним, однак факт смерті підтверджує. І вже з даним рішенням суду родичі можуть йти оформляти документи на вступ в право успадкування.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

На всі дії у спадкоємців не так багато часу - за півроку після смерті родича вони повинні подати заяву про вступ у спадщину. Потім у них є п'ять років, щоб пройти всі процедури і отримати у володіння нажите померлим. Якщо за п'ять років не виходить вступити у спадок, нерухомість набуває статусу відумерлого майна, тобто відходить муніципальній владі, тобто державі.