"Генеральна прокуратура" невизнаної "Донецької народної республіки" взяла за основу роботи радянську модель здійснення каральної діяльності - передає Цензор.НЕТ.

"В "ДНР" діє радянська модель прокуратури. Ми здійснюємо нагляд за виконанням і дотриманням законів, Конституції Республіки всіма суб'єктами, органами, організаціями та суб'єктами підприємницької діяльності незалежно від форм власності" - говорять в "ДНР".

Там наголошують, що така форма здійснення наглядової діяльності суттєво відрізняє прокуратуру "республіки" від української.

"На Україні прагнуть до стандартів, в яких прокуратура здійснює нагляд за слідством і дізнанням, а також припускає підтримання державного обвинувачення", - уточнює "голова генпрокуратури ДНР" сепаратист Андрій Співак.

Варто відзначити, прокуратура в СРСР була найважливішим елементом каральної системи.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: Терористів "ДНР" вербують у Сирію під прикриттям курсів арабської мови

Нагадаємо, що амністія донецьких і луганських сепаратистів відбуватиметься за законом 1996 року. Ніякого нового законодавства Україна приймати не збирається. Таку заяву зробив заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв.