Служба безпеки України викрила канал перевезення зброї із зони АТО у Київській області. Правоохоронці затримали велику партію вогнепальної зброї та боєприпасів. Зловмисники хотіли її незаконно збути.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Співробітники Головного управління СБУ у Києві та Київській області провели обшуки в житлових та офісних приміщеннях у містах Біла Церква та Ірпінь. В ході них було вилучено шість автоматів Калашникова, одну нарізну мисливську рушницю з оптичним прицілом та дві гладкоствольні, гвинтівку "М-4", п'ять пістолетів – "Glok", "Марголіна", "АПС", "СZ-85", пістолет-кулемет "Скорпіон", 14 гранат РГД-5 та Ф-1, а також півтори тисячі набоїв різного калібру.

Також співробітники спецслужби виявили велику кількість комплектуючих та магазинів до вогнепальної автоматичної зброї, мисливські ножі, кастети та спеціальні технічні засоби для негласного отримання інформації.

Читайте також: Схованку з пластидом виявили на Донеччині

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Під час проведення спецоперації СБУ затримала вісім чоловік. Вони причетні до незаконного обігу зброї.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу "незаконне поводження зі зброєю". Правоохоронці проводять оперативно-слідчі дії. Чотирьом зловмисникам вже оголосили про підозру.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала вантаж ліків на суму в 400 тисяч гривень. Їх везли на територію підконтрольну "ДНР".