В одеський порт вранці зайшов есмінець США DDG-78 USS Porter. Він несе на борту керовану ракетну зброю. Корабель пришвартувався біля нового причалу Карантинного молу.

Про це повідомляє Dumskaya.net.

Військовий корабель пробуде в українському порту декілька днів.

Раніше глава прес-центру військово-морських сил України Олег Чубук повідомив, що американські та українські моряки обміняються досвідом під час робочої зустрічі.

У Шостому флоті ВМС США заявляють, що візит есмінця до Одеси є сигналом про підтримку американських партнерів у Європі та союзників по НАТО.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Нагадаємо, есмінець побудували в 1996-1998 роках. Екіпаж корабля складає 337 чоловік. Серед них 23 офіцера.

Читайте також: Американський ракетний есмінець увійде у Чорне море

Корабель озброєний двома пусковими ракетними установками системи "Іджіс". Їх можна заряджати крилатими ракетами "Томагавк", протичовновими ракетами RUM-139 ASROC і зенітними ракетами, які можуть перехоплювати балістичні цілі.

Крім того, есмінець оснащений протикорабельною і протичовновою зброєю.

Porter брав участь в іракській війні в 2003 році, а також в антипіратській операції в районі Сомалі.