У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства повідомляють, що на сьогодні місцева влада у 13 областях України заявила про початок опалювального сезону.

Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на заступника міністра Мінрегіонбуду Едуарда Кругляка.

"Зараз в країні спостерігається різке зниження середньодобової температури повітря і відповідно до Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету міністрів України, рішення про початок опалювального сезону лежить на органах місцевої виконавчої влади. Станом на 8 жовтня відповідні рішення ухвалені в 13 областях України", – повідомив Едуард Кругляк.

За його словами, показники підготовки сфери ЖКГ України до опалювального сезону свідчать про технічну готовність.

"Готове до осінньо-зимового періоду й теплове та водопровідно-каналізаційне господарство України", – сказав Кругляк.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: У вінницьких садочках та школах потеплішало

Сьогодні столична влада заявила, що з 10 жовтня комунальні служби розпочнуть подачу теплоносія в житлові будинки Києва, в соціальні об'єкти тепло почали подавати на початку тижня.

В Україні опалювальний сезон стартує, щойно температура повітря знижується до восьми градусів протягом трьох днів.