В Коломийській районній раді нещодавно відбувся Форум Місцевого Розвитку району. Він проходив в рамках проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду".

Про це повідомляє прес-служба Коломийської районної державної адміністрації.

Проект вже успішно реалізується в районі.

Громади самі вирішують, які з проблем в селі потрібно вирішити в першу чергу. Ці ініціативи фінансує районна влада. Цього року підтримку отримали чотири громадські проекти і на їх спів фінансування виділено 200 тисяч гривень.

В селі Великий Ключів, в рамках проекту "Впровадження енергозберігаючих заходів", у місцевій школі проведуть капітальний ремонт на суму в 307,2 тисячі гривень. В школі вже розпочали замінювати звичайні вікна на енергозберігаючі.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У селі Семаківці, відповідно до проекту "Інноваційні енергоефективні заходи по вуличному освітленню", ведеться реконструкція існуючої мережі ліхтарів з застосуванням світлодіодних світильників LED. На це витратять 314,2 тисяч гривень.

Читайте також: Україна і Китай разом працюватимуть над розвитком атомних технологій

Село Спас, у рамках "Впровадження інноваційних технологій в системі енергопостачання із застосуванням альтернативних джерел енергії" витратить 402,2 тисячі гривень. Суть проекту – це встановлення сонячної електростанції. Її приєднають до зовнішніх мереж електропостачання. Це, в свою чергу, зменшить витрати на електроенергію навчального закладу.

По суті, сонячні батареї будуть виробляти електроенергію і подавати її в загальну мережу. Заклад же буде оплачувати тільки 20% вартості, тобто за транспортування електроенергії.