Кримчанам, які придбали та оформили машину на території материкової України, не дали в'їхати на півострів.

Про це пише Керчь.ФМ.

"Про те, що на кордоні у мене виникнуть які-небудь проблеми, мені ніхто не говорив, так як по міжнародному праву, я повинен розмитнити автомобіль протягом півроку з моменту перетину кордону", - розповів чоловік із керчинською пропискою, який вже давно живе в Харківській області, закінчив там інститут і працює за фахом.

Читайте також: Президент розгляне петицію про енергетичну блокаду Криму

Він розповів, що у Харкові також працює його дружина, яка теж із його рідного міста. Вони залишались прописаними на півострові, де живуть їхні батьки та родичі.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За його словами, на старому автомобілі він перетинав кордон без проблем.

"Я на новому автомобілі в Крим ще не їздив, довелося машину залишити на платній стоянці і перейти кордон пішки, і далі добиратися автобусами і таксі ", - додав він.

Якщо авто купувати на території України людям із кримською пропискою, то реєстраційні номери на машину видають теж кримські, з індексом АК, - розповіла сімейна пара.

Оскільки, кримчанин на момент "референдуму" був прописаний в Криму і не написав офіційну відмову від російського громадянства, його вважають громадянином РФ на півострові.

Юристи зазначають, що автомобілі, які придбали кримчани до "референдуму" 2014 року, не підлягають будь-якому митному оформленню.