В одній з тернопільських друкарень правоохоронні органи виявили близько 1,8 тис. неврахованих бюлетенів для місцевих виборів, у тому числі і вісім кліше.

Про це повідомляє прес-служба обласної міліції.

"З даною організацією міська та обласна територіальні виборчі комісії уклали угоди про друк виборчих документів. Згідно з документом, друкарня зобов'язувалася надрукувати 181 695 бюлетенів по Тернополю і 842 842 по області", - заявив начальник обласного управління міліції Олександр Богомол.

Згідно з умовами договору, кліше необхідно було знищити за день до голосування, а надлишок бюлетенів (близько 1%) - в день передачі оригіналів. Тобто, продукцію мали ліквідувати 16-19 жовтня.

"20 жовтня в міський відділ міліції звернувся один з учасників виборчого процесу і заявив, що в друкарні залишилися бюлетені і кліше. За словами власника друкарні, знищення бракованих бюлетенів планувалося саме на 20 жовтня, оскільки на цей день був виданий наказ на знищення. Проте зробити цього не встигли", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Невраховану документацію вилучила міліція. За попередньою інформацією там було 385 бюлетенів до міської ради, 42 - в обласній, 21 - в Залозецький сільраду і 1 354 бюлетенів для голосування за мера.

Читайте також: Вибори на Донеччині принесли 4 кримінальні справи

Богомол також заявив, що по справі завели кримінальне виробництво. Тепер правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади.